Bilim Emek ve Özveriyle Yükselen Üniversite

Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemeleri hakkında

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı  Yabancı Öğrenci Kayıt İşlemleri

MTÜ- YÖS 2021 sınav sonucuna göre lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirme işlemleri gerçekleşen adaylar 07- 14 Eylül 2021 tarihleri arasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrenci işleri birimine aşağıda belirtilen evraklarla gelerek kayıt yapabilirler.

Kayıt için gerekli evraklar:

1.Lise diplomasının Türk Liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren Türk Büyükelçiliği, Konsolosluğu ya da İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınacak “Denklik Belgesi”.

2.Lise diplomasının aslı ve noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi.

3.Adayın lisede aldığı tüm derslerini, notlarını ve genel not ortalamasını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesinin (transkript) aslı  ile Türkçe tercümesinin noter ya da Türk dış temsilciliklerinden onaylı örneği.

4.Başvuruda kullanılan Sınav Sonuç Belgesinin aslı.

5.Resmi kimlik yada öğrenim vizeli pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının Türk Büyükelçiliğinden veya Konsolosluğundan veya noterden onaylı fotokopisi.

6.Son altı ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf

7.Türk Dış Temsilciliklerinden alınacak Öğrenim Vizesi (noter tasdikli veya Türk Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği) veya vize muafiyeti belgesi.

8.Ülkemizde misafir edilen Suriye vatandaşlarının; Geçici Koruma Kimlik Belgesinin fotokopisi (Yabancı Tanıtma Belgesi).

9.Uluslararası geçerliliği olan Türkçe Yeterlik Belgesinin (varsa) aslı, Türkçe Yeterlilik Belgesi olmayan öğrenciler TÖMER’de bir yıl Türkçe Dil Eğitimi alacaklardır.

10.Adli sicil kaydı belgesi ( Türkiye’ de ikamet eden yabancı uyruklu öğrenciler bulundukları ilin adliyesinden bu belgeyi temin edebilirler.)

11.MTÜ- YÖS 2021 yerleştirme sonuç belgesi.

Not 1: Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinden sonra Halk Bankası’na kendilerine verilen öğrenci numaraları ile öğrenim ücretlerini 07- 14 Eylül 2021 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.

Not 2: Kayıt için sahte ya da tahrif edilmiş belge kullandığı belirlenen adayların kayıt işlemleri iptal edilir ve gerekli yasal işlem yapılır.

Not 3: Türkçe yeterlilik belgesi olmayan öğrenciler için Türkçe yeterlilik sınavı yapılacaktır. Sınav tarihi ayrıca ilan edilecektir.